Verbinden en Loslaten

Verbinden en Loslaten

 

 

Sinds kort staat het op mijn profiel: Verbinder. 

 

Wat is dat dan eigenlijk? Verbind je jan en alleman, maak je met iedereen een connectie, koppel je gigantische bedrijven of ben je een meester met de seconde-lijm of de ducktape? 

Mijn laatste verbinding was een hele bijzondere, maar daar aan het eind van dit stuk meer over;)

 

Als Mental coach heb ik de verbinding nodig om een klant te kunnen helpen. Ik hoor u al denken, als de klant contact zoekt dan is er al verbinding, klopt, maar dan start het pas. Niet om de start te negeren, in tegendeel, een klant die er voor kiest om naar een coach toe te gaan is al gestart met zijn proces! Daarna is er wel meer nodig. De klant moet zich op zijn gemak voelen maar wel uitgedaagd, hij moet zichzelf kunnen zijn en zich kunnen openstellen. Als coach stel ik mij kwetsbaar op, stel ik de juiste vragen en ben ik soms confronterend.

 

Afgelopen jaar ben ik bezig geweest met verbinden in de (top)sport. Vanuit een innovatieve start-up omgeving heb ik connecties gelegd tussen sporters, bedrijven, managers en trainers. Deze verbindingen droegen bij aan de ontwikkeling van deze start-up. Je ziet dat door het delen van kennis en netwerk een (on)verwachte synergie ontstaat.

Dat laatste heb ik mee gekregen van een ondernemer die kwam als klant en is gebleven als vriend. Hij vertelde mij om te delen, deel je kennis en kunde. In zijn nieuwste project, een Learning Community, draait het juist om delen van kennis en kunde. 

 

Maar bij verbinden hoort ook los laten. Af en toe kom je mensen tegen die gericht lijken te zijn op het delen maar dan met de instelling “What’s in it for me”.  Soms werk je met veel enthousiasme ergens aan. Je deelt met de ander en toch kiest de andere partij voor een andere weg. Dan moet je loslaten. Niet blijven hangen. Negatief omzetten naar positief. Kijken naar kansen in plaats van beperkingen.

 

Eind van het schooljaar ontstond er een bijzondere verbinding. Een groep ouders organiseerden een eindfeest voor de kids van groep 8, waaronder mijn dochter. De locatie, Kasteel Geulzicht, een prachtig kasteel met een bijzondere geschiedenis. Hoe gaaf zou het zijn als ik het voor elkaar zou krijgen om een bekende hard-style DJ op het feest te laten draaien! Een DJ die al op Decibel, Defqon1 en Hard Bass draaide, maar ook in Australië, China en Chilli. 

Laat ik het kort houden, de verbinding is er, hij heeft gedraaid en wat een effect. Hij heeft gezorgd voor een onvergetelijke avond voor 22 kinderen, maar ook voor alle ouders. Wat maakte hij contact met het publiek via zijn muziek (zelfs met Hard-style) en zijn uitstraling. 

Youri a.k.a. Warface, bedankt voor je enorme aandeel in dit onvergetelijke moment. 

 

Een verbinding die ik niet snel zal los laten;)

 

 

Wilt u ook met mij verbinden? Graag, mail me dan op welkom@paulvollema.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0