Coaching en hulp aan jongeren

Jeugdhulp, pubercoaching en training

😡 Emotiecontrole

😩 Omgaan met stress

🥊 Omgaan met trauma's

🥇 Weerbaarheid

🤔 Hooggevoeligheid

😲 Faalangst

 

Bij Paul kon ik mijn verhaal kwijt, hij luisterde en stelde vragen. Hij heeft me geholpen te zoeken naar voor mij goede oplossingen. Ik heb weer controle over mijn emoties en mijn leven.

Jongedame, 16 jaarCoaching en begeleiding

 

Volwassen worden gaat niet altijd vanzelf. Soms kom je stevige hobbels tegen die je moet nemen en dat lukt niet altijd alleen. 

 

In je leven heb je misschien al pittige situaties meegemaakt. Vaak heb of had je hier geen controle over, situaties die je liever vergeet. 

 

Deze ervaringen neem je met je mee en die bepalen vaak ook hoe je op anderen reageert of je met situaties omgaat. Hoe je je gedraagt wordt bepaald door deze ervaringen. 

Als je vaak, bijvoorbeeld, gepest bent geworden, dan is het moeilijk om mensen te vertrouwen. Het zou fijn zijn als je dan kunt leren hoe je mensen weer kunt vertrouwen.

 

In een coach-traject maken we samen een plan. Een plan waarin staat waar je aan gaat werken en wat je wilt bereiken. 

 

Als coach ondersteun ik je dan in het behalen van deze doelen. Ik help je zoeken naar oplossingen die bij jou passen. Een oplossing die je zelf hebt gevonden en succesvol is vergeet je nooit meer. Hierdoor groei je en word je steeds weerbaarder en zelfstandiger.

Emotie-regulatie

 

Voor jongeren is het niet altijd even makkelijk om met emoties om te gaan. Ze kunnen dan in de problemen komen omdat ze te snel boos worden, snel bang zijn of zich terugtrekken. Faalangst hoort hier ook bij, omdat je denkt dat je iets niet kan gaan emoties de overhand nemen.

 

Om emoties onder controle te krijgen kun je een emotieregulatie-training volgen. Dit werkt het beste in combinatie met een coach-traject.

 

Hooggevoeligheid/ hoog-sensitief

Steeds vaker komt het voor, jongeren die hoog-sensitief zijn. Maar wat is het en wat kun je er aan doen? Dit is sterk persoonsafhankelijk, maar wat we weten is dat er veel prikkels binnen komen en dat deze prikkels niet op een passende manier verwerkt worden. Gevolgen kunnen zijn dat je snel afgeleid bent, spreekt voordat je kunt denken, verveling en weinig uitdaging.

 

Samen gaan we opzoek naar hoe je de prikkels kunt verwerken en hoe je jouw omgeving kunt aanpassen en informeren.  

De begeleiding aan jongeren tot 18 jaar wordt geboden in samenwerking met de praktijk Ik ben Ik van Suzanne Scheres. Suzanne is psycholoog en kan onderzoek doen naar IQ en sterkte/zwakte analyse afnemen. Daarnaast wordt door onze samenwerking de zorg vergoed door de gemeente.

www.praktijk-ikbenik.nl 


Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend, stuur een mail naar welkom@paulvollema.nl en ontdek wat ik voor je kan betekenen!